Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bruk för skog

Annons

uKan skogen användas till annat än att producera massaved och plank? Ja, det tror i alla fall Roger Eriksson som inbjuder alla intresserade till en inspirationsdag på Medborgarhuset kommande torsdag.

Roger Eriksson arbetar med EU-projektet Entreprenörskap i Finnmarken och skogslandet. Det går ut på att stödja dem som har företagsidéer som bygger på skogens resurser och då kan det handla om mycket annat än plank och bräder, till exempel turism, rekreation och hälsa.

- Jag arbetar med en grupp på cirka 15 personer. Det är sådana som har företag och idéer om verksamhet i skogen, berättar Roger. Det har visat sig att de här personerna har behov av att ingå i något nätverk där de kan stödja och inspirera varandra.

- Torsdagen är en inspirationsdag, förklarar Roger. Då medverkar Staffan Widstrand, Jan Gunnarsson och Joonas Tenhunen på konferensen i Medborgarhuset.

Staffan Widstrand är fotograf och författare samt styrelsemedlem i Ekoturismföreningen.

- Jakt, fiske och annan naturupplevelse kan bli kvalitetsmärkt ekoturism, säger han.

Jan Gunnarsson som är chef för Det svenska värdskapet ska tala om hur man tar hand om gäster och får dem att trivas.

Joonas Tenhunen som bland annat driver värdshus i Noppikoski ska berätta om hur det är att vara mångbruksentreprenör i skogsbygden.

För dem som vill vara med på torsdagen kostar det 400 kronor, mat ingår i priset. På kvällen ger Jan Gunnarsson en extra föreställning och då kostar det inte åhörarna någonting.

Roger hade i fredags 30 anmälda till konferensen.

- Jag är nöjd om det blir 50.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons