Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avtal klart för bandybanan

Annons

Visserligen kan avtalet kännas som en parentes i den kris som bristen på åkbar konstfrusen is orsakat. Men å den andra sidan var det troligen ingen som kunde föreställa vad som komma skulle när bandyklubben tidigare i höstas påpekade att det gällande avtalet om uppstarten av isbanan var både otydligt och svårtolkat.

Efter två försök och två veckor kvar till jul finns det fortfarande ingen is. Men det finns ett avtal för hur ismakandet nästa säsong och ända fram till 2011 ska tacklas.

Historien berättar också att "parterna" undertecknade avtalet redan den 23 november. Och tisdagen den 5 december antogs avtalet av kommunstyrelsen.

Ironiskt nog klubbade politikerna även för följande beslut: "att godkänna åtgärden med uppstart av isaggregaten för bandybanan från den 22 november ...".

Även om man inom IK Heros Bandy muttrar om att "det där med föreningsmedverkan kan man glömma" deklarerar dock avtalet att föreningsmedverkan ingår enligt huvudavtalet.

Vidare framgår att uppstarten från och med nästa höst ska ske under november månad - om parterna gemensamt kommer överens "om så kan ske till rimliga ekonomiska konsekvenser".

Väderläget och prognoser bör vara gynnsamma minst fem dagar framåt. Det innebär exempelvis att temperaturen nattetid bör underskrida nollstrecket, medan dagstemperaturen inte bör vara mer än fem plusgrader. Inte heller ska prognoserna förutspå regn eller blåst.

Kommunen åtar sig att under hela november månad bekosta uppstarten. Det betyder full effekt på aggregatet i fyra dygn. Likaså är det kommunen som ska betala samtliga kostnader för den första spolningen.

Därefter ska det räcka med normal kapacitet för den löpande driften - ett aggregat påslaget vilket motsvarar en maximal elförbrukning på 200 kilowattimmar per timme.

När det gäller elräkningen ska klubben stå för hälften av de rörliga energiavgifterna upp till 20000 kronor.

Kommunens del av de faktiska avgifterna blir dels hälften av energiavgifterna upp till 40000 kronor, samt rörliga periodiserade kostnader på 600 kronor per dygn.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons