Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för Oreparken ska vända trenden

Annons

Furudals Folkets husförening upa grundades redan 1927 och många kända artister har genom tiderna besökt parken, Snoddas, Thore Erhrling, Delta Rythmn Boys, de gamla gästböckerna vittnar om den tid som en gång var.

Det spelades till och med teater i parken, Vilhelm Mobergs Kassabrist till exempel. I början av 1990-talet kom vändpunkten. Människor slutade komma, orkestrarna blev allt för dyra och när parken satsade på ungdomsarrangemang kom inte tillräckligt med publik för att täcka utgifterna.

Parkens glansdagar var förbi. Pengarna tog slut, den yngre publiken kom inte och Oreparken blev en av många folkparker i landet som fortfarande kämpar för sin överlevnad. De senaste åren har Oreparken fört en tynande tillvaro. Med stora ekonomiska problem.

Förra säsongen beslutade styrelsen att göra en kraftsamling för att försöka få i gång en verksamhet och aktiviteter för att göra parken levande igen. Parken riskerade att stå tom och förfalla.

Den nya styrelsen startade projektet Nystart-Oreparken. Ansökan om bidrag från Framtidsutsikt Siljan beviljades och föreningen fick 35 000 kronor för att bland annat bygga nya toaletter. Tack vare alla frivilliga arbetsinsatser har även foajén rustats upp, arbetet fortsätter under hösten med upprustning av köket.

Pengar från Ore-Skattungens vattenregleringsfond beviljades också och styrelsen för Oreparken tror att föreningen tack vare bidragen kan arbeta vidare.

- Vi hyr ut parken en gång i månaden till SPF och fester. Vi behöver få in mer inkomster för att fortsätta rusta upp fastigheten och därefter fylla den med verksamhet, säger Sören Kratz.

Under Oreveckan, vecka 28, blir det program lördagen den nionde juli i parken med auktion. Ungdomar från Kulturpalatset dansar. Det blir ansiktsmålning, gåbingo, lotterier, servering och på kvällen dans till Börjes orkester.

Oreparkens styrelse vill att många hittar till parken och gör som så många människor gjort genom tiderna, tar en svängom på det anrika dansgolvet.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons