Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyrustat skolkafé - en fullträff för trivseln

Annons

Invigningen av det nyrustade kaféet i Insjöns skola gick med musik. "Gamla" Insjöelever rockade loss på skolgården innan nya rektorn Maria Granath-Nilsén klippte bandet och rusningen efter glass inleddes.

- Nu hoppas vi att vi får skjuts på det här, sa läraren Sandra Fossmo.

Den nya kafélokalen är inbjudande. Rent och snyggt med nya furubord och stolar från Djura. Det var läraren Sandra Fossmo, Karin Malm och Mimmi Sparf som tyckte det borde göras något åt kafeterian i våras.

- Det såg förskräckligt ut i våras, säger Sandra.

Sagt och gjort. Planeringen inleddes och dagens resultat är en fullträff. Ett kafé som inte bara ska finnas för elever och skolpersonal. Även allmänheten hälsas välkomna vissa dagar. 2-3 dagar i veckan blir det öppet till en början.

Sandra Fossmo tror att kaféet både kommer att uppfylla en social och pedagogisk uppgift. Olika temaämnen i skolan ska också genomsyras i kaféet. Blir det någon krona över i kassan ska det investeras i kaféet. Kanske en cappuccinokokare eller något liknande?

Sandra berättar vidare att det kommer att serveras frukost till självkostnadspris. Sedan planeras ytterligare matnyttigt. Lokalen kommer även med fördel att kunna nyttjas till samlingslokal typ föräldramöten men även som arbetsrum för elever. På valdagen är det också öppet.

Det är bara ett problem att lösa i dagsläget. Lokalen skulle behöva "mjukas" upp med några fåtöljer från 1950-talet. Sandra Fossmo och alla de andra tar i så fall emot klenoderna med öppna armar.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons