Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyrenoverat gym öppnat

Annons

Det var i samband med snösmältningen i våras som dagvatten plötsligt fyllde golven i de omkring 450 kvadratmeter stora gymlokalerna.

En totalrenovering krävdes och gymmet fick tillfälligt flytta in i den betydligt mindre "Grottan" på samma våningsplan.

-Visst har det fungerat som en nödlösning men vi fick inte plats för mer än hälften av utrustningen. Var det fler än 20 personer samtidigt i lokalen så blev det kö vid redskapen, säger Tapani Röyttä som är föreståndare för gymmet och simhallen.

Nu är renoveringen klar och ordningen är återställd. Ett 40-tal pensionärer blev först att ta plats bland redskapen. Nya golv och väggar tillsammans med en mycket smakfull färgsättning och en ommöblering har gett gymmet ett betydligt fräschare intryck.

Även i simhallen är en rad nyheter på gång efter årsskiftet.

-Vi kommer att hålla öppet även på söndagar mellan klockan 9 och 14, vilket har varit mycket efterfrågat. På tisdagar och onsdagar kommer vi att öppna en timme tidigare, vilket är ett önskemål från eleverna vid Smedbergsskolan. De kan då gå till badet direkt efter skolan istället för att behöva vänta en timme på att vi öppnar, säger Tapani Röyttä.

De två extra timmarna för barn och ungdomar försvinner dock istället på fredagskvällar mellan 18.30 och 20.00. Då är simhallen endast öppen för vuxna motionssimmare.

-Då kommer vi att försöka skapa en lite mer avslappnad stämning med dämpad belysning, levande ljus och soft musik, säger Tapani Röyttä.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons