Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyordning på traditionell fest

Annons

För 14 år sedan hölls den första dammfesten i Larsbo och då var det också första gången som det serverades rökt abborre. Sedan dess har det blivit en tradition och både fastboende och sommargäster har försökt att vara med. festen har hållits i början av juli.

Men inför årets fest var det en rad olika skäl som gjorde att det inte skulle bli någon fest i juli och dessutom fanns det ingen abborre att tillgå.

De ansvariga inom arrangörsgruppen beslutade att förlägga festen till i augusti och i stället för abborre servera grillspett.

- Vi var väldigt oroliga för hur reaktionerna skulle bli, men det verkar som de flest har accepterat förändringen, det kom cirka 120 personer och det är vi mer än nöjda med, berättar Marie Persson.

Förutom serveringen av grillspett ingick det dessutom en rad olika aktiviteter, bland annat ridtur på islandshästar, hoppborg för barnen och en trekamp.

Ett populärt nöje i augustivärmen var att bada i dammen, där tog sig till och med medlemmarna i Choice orkester sig ett dopp innan spelningen.

En tradition som är kvar sedan tidigare år är klossrace. Ett stort antal klossar släpps i och den som först kommer till en viss förutbestämd punkt vinner. Och i år var det Moa Widgren som vann, hon är sommarboende i Larsbo.

Marie Persson konstaterar att årets fest blev mycket lyckad och alla verkade ha kul och trivas, så det finns stora förhoppningar om att det ska bli en 15:e fest nästa år.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons