Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyöppnad fritidsgård på Stegelbacken

Annons

Mia Ström är fältassistent och en av dem som kommer att finnas på plats och ta emot ungdomarna som förväntas tillbringa tiden på den nyöppnade fritidsgården vid Stegelbackens skola.

I somras råkade man ut för så omfattande stölder i de gamla lokalerna vid Risgatan att ledningen tog beslutet att lägga verksamheten på is. Det fanns inte, resonerade man, någon idé att ersätta föremålen när man ändå skulle byta lokaler.

Nu är väntan över.

Sju ledare kommer att turas om att finnas på plats varje måndag, onsdag, torsdag och varannan lördag.

- Vi har grejat här så att det ska se trivsamt ut. Lite nya gardiner och saker på väggarna. Annars ser lokalerna ut som de gjort tidigare, säger Mia Ström.

Fritidsgården har ett biljardbord, tv-spels- och videorum och ett rejält tilltaget kafé. Mysiga soffor ska försäkra att sittplatserna är tillräckligt många.

- Vi har redan startat med tjejkvällar, varannan fredag, ojämna veckor. Men hittills har det varit samma tjejer. Vi vill ha hit fler.

Måndagar och varannan onsdag och lördag kommer man också att ha tillgång till gymnastiksalen. Där kan de som vill ägna sig åt dans, spela innebandy eller pingis.

Egentligen är det bara en sak Mia Ström saknar. Mer öppet.

- Där jag bor, i Norberg, har fritidsgården öppet varje fredag och lördag. Och det är ändå mindre än Smedjebacken.

I måndags hade man öppet hus och officiell invigning. 15 ungdomar besökte lokalerna, men personalen både tror och hoppas på betydligt fler i framtiden.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons