Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykorad SM-mästarinna kranskulla

/
  • Kranskullan. Skinnarloppets tävlingsbas Evert Ryen med Rebecka Forsberg skidtjejen med SM-Guld som på söndagen fått hedersuppdraget att vara kranskulla i det 77:e Skinnarloppet i Malung.

Annons

I vilket fall har hennes skidkarriär börjat på ett lysande sätt och till helgen får hon pröva på något nytt då hon skall lagerkransa vinnaren i årets Skinnarlopp.

- Det är första gången jag har en sån här uppgift och det känns faktiskt redan nevöst. Det är bara att hoppas att det kommer en ensam åkare så det inte blir spurtstrid säger Rebecka Forsberg.

Årets kranskulla i Skinnarspelet har sedan mycket ung varit intresserad av skidåkning och redan för ett par år sefan i Kalle Anka-finalerna i Malung fick hon sitt första stora genombrott då hon vann allt som kunde vinnas.

Nu i helgen fortsatte Rebecka Forsbergs framgångar i Garphyttan under USM då hon segrade individuellt i både på distans och sprint och var med att ta brons i stafett tillsammans med Jenny Landströlm och Malin Nilsson.

Rebecka Forsberg går i åttonde klass i Älvdalen och hon siktar på att komma in på skidgymnasium. Att hon hamnade i Malung inför den hör säsongen hade flera orsaker. Bland anant fick hon ingå i ett ungt lovande skidstall med tjejer och hennes kanske bästa skidkompis Jenny Landström finns i Malung.

- Det är verkligen kul i Malung och vi har ett mycket bra gäng säger Rebecka Forsberg som för första gången nu också få ikläda sig en hembygdsdräkt. Det blev en Malungsdräkt med en vitskimrande päls som hon skall ha på sig då hon lagerkransar årets Skinnarloppssegrare.

Årets kranskulla har också andra intressen. Bland annat spelar hon fotboll i Älvdalen och tycker om showdans. Men siktet just nu är att bli en bra skidtjej i framtiden. Hon berättar att hon har många idoler bland annat Marit Björgen och att hon de närmaste åren kommer att ge skidåkningen större delen av sin tid. Och onekligen har hennes skidkarriär fått en lysande start.

Men just nu gäller uppdraget som kranskulla i det 77:e Skinnarloppet. Ett uppdrag som är minst lika nervöst som att stå på startlinjen i ett skidlopp säger Rebecka Forsberg.

SÖREN HAGA
soren.haga@daltid.se

Mer läsning

Annons