Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingar välkomnades

Annons

Visserligen har 15 skoldagar redan gått. Men det tar å andra sidan lite tid att installera sig och komma in i rutinerna.

I synnerhet om man är minst och för första gången gör entré i en miljö som väntas bli ens andra hem i åtskilliga år framöver.

Att möta en massa okända ansikten och kan kännas skrämmande.

Men om alla träffas samtidigt, för att sjunga och skratta, bli presenterad och dessutom få presenter av de äldsta och kaxigaste eleverna på skolan skapar en bra grund att stå på.

På Stegelbacken är det numera en tradition att hälsa förskolebarnen, eventuellt nytillkomna elever och skolpersonal välkomna.

Programmet i sig är tämligen anspråkslöst. Men genom sånger, skolans egna trubadurtalanger och gemensamt fika skapas en avspänd stund då mycket av spänningar och eventuell rädsla för det okända släpper.

I fredags samlades hela skolan till det här läsårets välkomstfest. Eftersom sommaren valt att göra några övertidsdygn lokaliserades festen till bollplanen.

Läraren Britta Lindqvist-Ingolf greppade gitarren och sjöng välkomstvisor så det stod härliga till.

Genom sångtexterna presenterades också varenda nykomling. Förskolebarnen fick för sin del ett extra stöd genom att rada upp sig tillsammans med sexorna.

De äldre eleverna överlämnade också presenter, som bland annat bestod som små mjukisdockor som symboliserade små kompisar.

Kompisar som ska tas väl omhand under skolåret och resten av skoltiden.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons