Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykläckta ungar

Annons

Jag är en babylover!

Bara åsynen av de små sockersöta knytena får mig nästintill att vilja slänga bort p-pillerkartan och starta jakten efter en potentiell fader.

Våren är lika med gravida kvinnor och småbarnsmammor. De är överallt; på gatorna, i affärerna, i gympahallarna, på fiken - you name it! Vart man än vrider och vänder sig känns det som om man är omringad av havande kvinnor och barnvagnar. Stolta som tuppar går de längs Faluns gator och torg, och jag kan inte göra något annat än att avundsjukt smygkika på dem.

Att ha barn verkar vara lyckan. Tänk dig att få ansvara över en individ som är en del av dig själv, som är starkt beroende av dig och din omvårdnad och som du har skyldighet att fostra och lära. Jag tror att det bara är till barn som man kan knyta sådana starka band att man står ut med att dagligen trängas i affärer med barnvagn, byta bajsiga blöjor, få kräkning på axeln och tvingas gå upp tre gånger mitt i natten och trösta.

För vem skulle egentligen orka uppoffra sig så för en dyngrak kompis? Skulle du tänka dig att skjutsa hem din vän i en kundvagn, byta nerpissade underkläder, låta denna spy på din axel och sedan trösta honom/henne när ångesten och nykterheten kommer krypande.

Nej, kärleken och banden till ett barn är nog starkare än något annat! Och det är just det som jag blir så betagen av, all den trygghet ett barn tycks kunna ge.

Sen att man får sådana bröst som Melodifestival-Charlotte är ju bara ett plus i kanten. Visserligen blir väl tuttarna inom ett år så pass hängiga att man kan slänga upp dem på axlarna - men det är charmigt och dessutom är dom ur vägen.

Ni andra som blir högröda i ansiktet av irritation av barnskrik och gnäll, frätande bajslukt och lastbilsbreda barnvagnar bör hålla er undan nu i vår - för som sagt: våren är de nyblivna mammornas årstid.

ERIKA SUNDQVIST

Mer läsning

Annons