Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyinköpt ponny saknas

Annons

Anneli hämtade dotterns nya ponny Ella från Tierp utanför Gävle på lördagen. Sedan släppte hon in ponnyn i hagen till de andra hästarna.

- Det såg ut att gå bra, de andra hästarna verkade acceptera den nya ponnyn till en början, säger hon.

Men på söndagen var Ella borta.

- Hästar sätter upp rangordning i hagen, och det verkar som att de andra hästarna pressat Ella så att hon kände sig hotad och rymde, berättar Anneli.

Hon visar ett hål i elstängslet som ponnyn måste ha gjort när den smet.

Sedan i söndags har ett femtontal personer letat i skogarna runt Grängesberg efter den gulvita ponnyn med svart man och svans.

Annelie tror att Ella blev ivägjagad av ett rovdjur efter att den smitit och därför spungit för långt bort för att hitta hem.

- Normalt sett vet hästar var de hör hemma, men eftersom Ella inte varit här mer än en dag så känner hon inte igen sig här. Hon kan vara nästan var som helst, det finns mycket skog här, säger Anneli.

- Vi har sett hovspår på Fjällberget några hundra meter härifrån men ingen verkar ha sett ponnyn.

Hästar är flockdjur och tycker illa om att vara ensamma, så Anneli hoppas att Ella så småningom kommer fram till några andra hästar, men hon är samtidigt orolig att något kan ha hänt ponnyn.

- Jag hoppas ju bara att Ella ska stå här en vacker dag när jag kommer hit för att ge hästarna frukost, eller att någon som sett henne hör av sig, säger hon.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons