Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygren hoppar av

Annons

Ludvika arbetarekommuns ordförande Gunilla Nygren hoppar av.

- Jag är inte kandidat för en ny två-årsperiod, säger Nygren som till tidningen inte vill ange några närmare skäl till sitt beslut.

Arbetarekommunens representantskap träffades i måndags och diskuterade kommunens skolplan med förtätningar och de nedläggningar som NLT tidigare skrivit om.

- Arbetarekommunens möte ställde sig bakom förslaget säger Nygren.

Hon bedömer att hon längre fram kommer att komma tillbaka i politiken men vet i dag inte i vilken roll.

Hon säger vidare att vad hon vet finns ännu inget förslag till ny ordförande men att nomineringstiden pågår februari ut.

Arbetarkommunen håller sitt årsmöte den 15 mars där en ny ordförande kommer att väljas.

- Nomineringsarbetet pågår för fullt i partiföreningarna så för dagen finns inget mer att berätta, säger valberedningens ordförande Jan Svensson.

Gunilla Nygren är en av de duktigare yngre socialdemokraterna, ofta nämnd som en tänkbar kommunalrådskandidat vid sidan av Maria Pettersson. Men det är också känt att de två står för två olika partilinjer där Pettersson mer betraktas som Ståls kronprinsessa.

Partiets båda 40-talister, riksdagsman Per Erik Granström och Roger Stål har varit tuffa åt Nygren erfar NLT. NLT har sökt Stål och Granström och återkommer med deras kommentarer.

Positiv till stallbyggnad

NORRVIK. Byggnadsnämnden ger positivt förhandsbesked för byggande av ett stall på 49-75 kvadratmeter i Dröverkaområdet.

Nämnden har dock tagit fasta på en del synpunkter som lämnats av grannar och kommer att kräva att gödselplatta anordnas i anslutning till stallet. Bland annat har farhågor framförts om att närbelägna Norrviksån riskerar att förorenas.

Den sökande, Fredrik Sundquist, Örebro, har två år på sig att lämna in ansökan om bygglov där det ska framgå exakt hur stort stall han vill bygga. Hans förhoppning är att stallet kommer på plats senast i sommar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons