Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammalt förslag

Annons

Det är glädjande att Kjell Carrander (fp) får gehör för sitt förslag om inglasad gågata i Ludvika. Det är bara det att detta är ett väldigt gammalt förslag som inte politikerna velat lyssna till tidigare.

Redan när vi fick Gågatan väckte Ludvika Musikkår förslaget om glas mellan dåvarande Rahléns bokhandel och Grand Hotell.

Vi spelade väldigt ofta på gågatan vid den tidpunkten och konstaterade att det fanns ingen plats som det var så blåsigt på som just efter denna gatstump.

Folk sprang från affärerna på ena sidan av gatan och in i nästa butik för att slippa blåsvädret. Det har inte blivit bättre sen dess utan troligen bidragit till att Ludvikaborna handlar på andra orter till viss del.

När sedan förslaget väcktes om att lägga ner värme i gatan för att slippa snöskottning och halka plockades förslaget fram på nytt.

Nu var det till och med preciserat så att vi förslog glastak i två kupor. Fastsatt i fastighetsväggen på ena sida och i de lyktstolpar som sattes upp i gatans mitt.

Ingen ansvarig politiker lyssnade utan de få kommentarer som lämnades var att det var för dyrt. Köpman John Ljung var den enda som uttryckte sin beundran över förslaget men han fick en del mothugg från affärsidkare som inte hade sina butiker inom det aktuella området.

Hade det genomförts hade det med all sannolikhet betytt ett större affärsliv i Ludvika centrum. Byggandet av ett nytt hus vid Brända tomten hade gjorts för länge sen och kommersen har blomstrat. Men bättre sent än aldrig lyder ordspråket som nu tycks få aktualitet igen.

KARL ERIK ANESTEDT, LUDVIKA MUSIKKÅR

Mer läsning

Annons