Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygamla besvär i Björbo

Annons

Tidningen har tidigare berättat att bröderna Gustafsson återtagit sina besvär. Med det som grund avvisade fastighetsdomstolen formellt besvären.

Men innan det beslutet vann laga kraft överklagade bröderna Gustafsson det till hovrätten, som nu kan lämna tillbaka ärendet till fastighetsdomstolen. Det är alltså inför fastighetsdomstolen som Gustafssons ska presentera grunderna för sitt missnöje med fastighetsbildningsbeslutet.

Det innebär att det dröjer innan de berörda markägarna får tillträde till sina innehav och innan myndigheterna formellt kan avsluta förrättningen.

Peter Gustafsson har tidigare förklarat att överklagan är ett sätt att få tid att kontrollera värderingen.

Han är missnöjd med värderingen av några bestånd på såväl det gamla som det nya innehavet. En värderingsmässig felaktighet har nyligen rättats till, men Gustafsson vill ha en översyn av även andra omständigheter som han betraktar som tvivelaktiga, bland annat när det gäller skiftesläggningen.

- Själva värderingen kan inte överklagas förrän förrättningen är avslutad, säger lantmätare Per Holmberg, som basar för omarronderingen i Björbo.

Han berättar att lantmäteriet just nu arbetar med att fördela förrättnings- och hantlangningskostnaderna för att snarast kunna skicka ut räkningar samt kontrolluppgifter inför deklarationen.

Holmberg konstaterar att det är oklart när förrättningen formellt kan avslutas.

- Det beror på när hovrätten och fastighetsdomstolen tar upp besvären och vad de kommer fram till, säger han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons