Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye rektorn på plats

Annons

Han är utbildad specialpedagog och har varit lärare sedan 1985 och mestadels arbetat inom särskolan. Förra läsåret var han skolledare på halvtid och idrottslärare på halvtid på Ljungbergsgymnasiet i Borlänge.

- Jag trivdes bra som skolledare och ville gå vidare, säger han om varför han sökte tjänsten som rektor i Solvarbo skola.

Han har kommit till den lilla skolan med 65 elever och tolv anställda.

Det ser han som mycket positivt, att kunna jobba med mindre klasser och bra lärartäthet. Bland annat vill han satsa på värdegrundsfrågor, vilket han ser som lättare i en mindre skola.

Det är också flera andra nya bland skolans personal. Tre av skolans anställda är barnlediga.

- Vi har en bra blandning av personal och det känns mycket bra, säger han.

Han vill ha en satsning även på friskvård, både för personal och elever.

- Det är viktigt att redan i unga år plantera vikten av att både äta bra mat och hur viktigt det är att röra på sig, förklarar han.

En extra satsning på skolans fritids planeras också.

Att jobba mot en styrelse i stället för en nämnd ser han bara fördelar i. Det är han van vid sedan idrotten och uppdrag som fotbollstränare i flera olika klubbar.

Han tycker också att det är positivt att jobba nära föräldrar som det blir i den lilla skolan med stort föräldraengagemang.

Micael Wåhlström är ursprungligen från Färila i Hälsingland och genom fotbollen kom han 1982 till Borlänge och Brage där han spelade i allsvenskan fram till 1984.

- Det är första året i år som jag inte har engagemang inom fotbollen, nu satsar jag helt på rektorsjobbet. Det känns också bra att när jag kommer hem från jobbet inte behöva packa väskan och åka vidare till fotbollsträning, säger han.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons