Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye golfbossen på plats

Annons

Magnus Eriksson från Rättvik, med fem år bakom sig i proffstouren och landslaget, har hittat sin bana i skogen, den vilda, den vackra och välskötta.

Magnus började spela med pappa vid tio års ålder. Redan vid 18 år hade Magnus börjat spela med touren, i Sverige, Europa och i Australien. Han var med i proffslandslaget redan i början av 80-talet och var då en av de yngsta på touren.

- Jag försörjde mig men blev aldrig rik. Allt tog hastigt slut när jag blev allergisk mot kvalster och damm. Allergin finns kvar men den besvärar mig inte. Jag hade levt golfliv större delen av mitt liv, rest och spelat men det var ju mycket jag missade.

- Jag ville göra annat. Jag är filosofiskt lagd och är intresserad av livet i sig självt. Jag tog ett långt uppehåll och gjorde helt andra saker.

- Under en semester i Rörås fick jag se en golfbana som var under uppbyggnad. Då kom känslan för golf tillbaka och något senare, 1989, kom jag till Furudals bruks golfklubb som instruktör.

Klubben hade först en pay and play-bana, där alla kunde spela, även de utan förkunskaper. Magnus tyckte det kändes rätt. Men det skulle dröja fram till i slutet av 90-talet innan Magnus kom tillbaka till Furudals bruk på allvar.

Magnus är nyutnämnd intendent med huvudansvar för banan, anläggningen, idrotten, golfen, gästerna och medlemsser-

vicen.

Han är en av tre helårsanställda. Under högsäsong har klubben totalt åtta anställda.

Den nyetablerade banan "satte" sig snabbt. Underlaget sand är idealiskt för en golfbana och den nya 18-hålsbanan kunde tas i bruk redan kring midsommar. Under den gångna säsongen spelade 6 000 gäster på 18-hålsbanan och pay and play-banan. Dessutom tillkommer alla medlemsronder.

Intresset för golfbanan i skogen, den vilda, vackra och välskötta ökar utan marknadsföring.

- Vi vill ha en avstressande välkomnande atmosfär. Golfvärdar tar emot och hjälper gästerna. Vi har en funktionell bana, den är vacker och vi kallar oss "den vänliga klubben", berättar Magnus.

I huvudsak vänder sig klubben till motionärer och Magnus ser många utvecklingsmöjligheter för klubbben i Furudals bruk, som byggde en 18-hålsbana med mestadels ideella arbetsinsatser.

- Det är i det närmaste orealistiskt med tanke på de ekonomiska förutsättningar som fanns. Golfförbundets beräkningar är att varje hål kostar en miljon kronor att anlägga, det vill säga cirka 18 miljoner för en 18-hålsbana. Här klarade klubben av bygget med cirka fem miljoner.

Magnus visar ett av banans vackraste hål, vidare golfserveringen, första utslagsplatsen och var han vill ha golfkansliet och receptionen. Här har Furudals golfklubbs nye intendent hamnat på precis rätt bana.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons