Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye folkpartibasen varnar för rädslan att ifrågasätta våra förmåner

Annons

Folkpartiet Dalarna valde i helgen ny ordförande efter riksdagsman Lennart Fremling som avböjt omval.

Ny ordförande är 49-årige Bo Brännström från Avesta. Bo jobbar som gymnasielärare och är även gruppledare för Folkpartiet i Avesta. I sitt tal till ombuden på förbundsmötet betonade han vikten av att ta välfärdsfrågorna på allvar.

- Åldersutvecklingen och de ökade kraven inom hälso- och sjukvården gör att vi måste fokusera på tillväxt i samhällsekonomin. Vi får heller inte vara rädda för att ifrågasätta förmåner, samhällets stöd måste gå till de som främst behöver stöd, menade Bo Brännström. Att inte ge upp kampen för förändring är viktigt för den nye fp-ordföranden som kommer från Avesta där oppositionen vann förra valet och bröt det socialdemokratiskastyret för första gången i Avestas historia.

På förbundsmötet diskuterades landstingets sparplaner samt äldrepolitik. Gästtalare var riksdagens vice talman Kerstin Heinemann (fp), Västerås somär sjukvårdstalesman i Folkpartiets riksdagsgrupp.

Fyra trotjänare fick Karl Staaffr fplakett för sina mångåriga insatser för Folkpartiet Dalarna: Gunborg Bixo Åslund, Ludvika, Erik Reiyer, Säter, Helge Bernhardsson, Falun samt Ingbritt Lindberg, Svärdsjö.

Mer läsning

Annons