Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelvittnet från Dalarna drog sig ur

Annons

Nyckelvittnet skulle berätta att 23-åringen verkligen visste att videokassetten innehöll en bomb. Men när bombrättegången fortsatte i går dök vittnet aldrig upp.

Nyckelvittnet, en drygt 20-årig man från Smedjebacken, körde 23-åringen från Västerbergslagen till Karlstad där videobomben hittades i mitten av april.

I februari sprängdes en bomb utanför en restaurang i Åre och 23-åringen misstänktes för dådet. Därför var 23-åringens mobiltelefon avlyssnad redan då han gav sig av på resan till Karlstad.

Efter att bomben hittats flydde 23-åringen från Karlstad. Under tiden ringde han en lång rad samtal. Dessa spelades i går upp för rätten. 23-åringen låter stressad och uppjagad. Flera gånger nämner han kassen och dess innehåll. Han säger att han är "körd", hur långt fängelsestraff han kan få "fyra till tio år", att polisen hittat "allt jag någonsin haft med mina fingeravtryck på". I ett samtal till en gammal barndomskamrat kommer kassen på tal och den "leksak" som finns i den.

- Du vet den där Ica jag hade, med allt det där bombom i.

Under förhöret med 23-åringen försökte åklagaren få honom att erkänna att han visste att det fanns en bomb dold i videokassetten. Men 23-åringen nekade och förklarade att han var full och uppe i varv när han ringde samtalen.

JONAS BRANDT

Mer läsning

Annons