Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygge på stranden

Annons

Länge har en Törnrosa-förtrollning vilat över Runns stränder, men nu händer det desto mer. Leif Borg är alltså sugen på den lilla kullen med utsikt över Hälsinggårdsbryggorna. På andra sidan vattnet växer ett annat aktivitetscentrum fram på Främby udde.

- Jag har pratat med gänget på udden och ingen av oss är orolig för konkurrensen. Större utbud brukar ju öka dragningkraften, se på alla köpcentrum, säger Leif Borg som antingen vill köpa eller arrendera tomten av kommunen.

Till vardags är han platschef på räddningstjänsten i Falun, men tillsammans med Patrik Fäldtman äger han också fastigheter i ett gemensamt bolag. Nu vill de bygga ett 240 kvadratmeter stort hus på kullen vid Strandvägen. Där planerar de butik, samlingslokal, restaurang, uthyrning av utrustning med mera. Gästbryggor nere vid vattnet ingår också i tänket.

Borg&Fäldtman AB har sökt bygglov och frågan är ute på samråd bland grannarna. Några har kritiska synpunkter och en lista cirkulerar.

- Jag hoppas att vi kan hitta lösningar genom samarbete, säger Leif Borg.

Han har pratat med folk på både stadsbyggnadskontoret och näringslivskontoret, och fått positivt gensvar.

Även den gamla ångsågen med hög tegelskorsten ingår i planerna.

Där vill Borg samsas med föreningen Runnis som plogar skridskobanorna. Lars-Erik Fix som håller med fordon behöver någonstans att ställa dem.

Leif Borg vill göra ett aktivitetscentrum för de flesta. Både unga och gamla, elitmotionärer och blåbär, Mälardalsfolk och Falubor.

Om Borg får bygglov hoppas han att bygget kan sätta i gång under nästa år.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons