Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygge - nu

Annons

Det säger Margareta Olsson, ordförande för organisationen Företagarna med cirka 200 medlemsföretag i kommunen.

Företagarna har begärt ett extra möte med den så kallade centrumgruppen i mitten av april.

- Vi hoppas att vi kan få en samsyn i denna viktiga fråga. Att politiker och tjänstemän förstår hur viktigt det är att tomten blir bebyggd, betonar hon.

Riksbyggens planer på ett nybygge sprack på grund av att intresset för de 15 lägenheterna var för svalt. Bostäderna skulle byggas ovanpå ett plan med affärslokaler.

Enligt kommunens näringslivschef Jan Björnehaag är det inga problem att få de tänka affärslokalerna på 965 kvadratmeter uthyrda.

Margareta Olsson utesluter dock byggande av affärshus i ett plan. Ett nybygge måste harmoniera med övrig bebyggelse och därför krävs åtminstone två våningar.

-Om ett nybygge integreras med Gallerian så kommer affärer att vara intresserade av lokaler även på ett andra plan. Jag skulle tycka att det vore väldigt positivt om Gallerians ägare byggde på Engelbrekts hörna (Brända tomten), framhåller Margareta Olsson.

Galleriaägaren Linus Andersson upprepar dock vad han sagt tidigare till NLT. Han är minst sagt tveksam till att svara för ett nybygge, bland annat med tanke på kostnaderna.

-Däremot så kan vi tänka oss att samarbeta på andra sätt, exempelvis att öppna Gallerian mot det nya affärshuset. Vi kan också tänka oss att flytta inlastningen till Lindex från nuvarande plats vid Brända tomten för att underlätta för ett nybygge, säger Galleriaägaren.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons