Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygge för musiken klart

Annons

Med pompa och ståt, annat vore väl märkligt, klippte Smedjebackens kommunalråd Leif Nilsson (s) bandet och invigde därmed dans- och musikskolans nya lokaler.

- Vi har längtat länge efter denna ombyggnad, som visar att politikerna värdesätter vår skola högt, konstaterade rektor Catharina Hedin.

Sex undervisningsrum har man fått, noggrant utprovade av en akustiker som knackat i väggar för att mäta att allt fungerar in i minsta detalj.

- I de provisoriska lokalerna i Stegelbacken var det inte ljudisolerat. Där hörde man allting genom väggarna.

Med hjälp av sex stora gipsplattor i väggarna, har man nu konstruerat ett slagverksrum och Hedin lovar att dessa klarar av att hålla ljudet instängt.

- Det betyder att vi kan ha pop- och rockgrupper, vilket vi inte kunnat förut.

En annan del av undervisningen ges på datorer och handlar om musikproduktion med ettor och nollor.

Dans- och musikskolan har 950 platser fördelade på 30 procent elever från Smedjebacken och 70 procent från Ludvika. Ombyggnaden har kostat 500 000 kronor och klarats av utan extern hjälp.

Catharina Hedin var oerhört nöjd på onsdagen och njöt av det faktum att skolans tio orkestrar i framtiden får repetera i aulan.

- Tidigare repeterade vi i Stegelbackens matsal.

I invigningen ingick förutom ett kortare högtidstal av Leif Nilsson också en konsert, självfallet framförd av eleverna själva.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons