Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyanställer efter miljonsatsning

Annons

- Jag räknar med att kunna nyanställa ett par personer, säger ägaren Gösta Sarholm.

Sarholms plåtdetaljer legotillverkar plåtprodukter till många stora produkt- och elektronikföretag i landet. Bland annat har företaget stor del i innanmätet i landets bankomater. Andra produkter är bryt- och inbrottsskydd, detaljer till säkerhetsskåp och plåtkonstruktioner till elektronikprodukter av olika typer. Sarholms heltillverkar även själva Radonett, en vattenreningsmaskin som tar bort radonstrålning och lättflyktiga gaser ur dricksvatten. Företaget har en årlig omsättning på cirka 10 miljoner kronor.

- Nu investerar vi totalt två miljoner i en ny kantpress på 130 ton, 180 kvadratmeter nya lokaler och en ny slipmaskin. Det gör att vi kan ta jobb vi tidigare tvingats säga nej till. Redan i dag vet jag att investeringen höjer omsättningen med 10 till 20 procent, säger Gösta.

Den nya kantpressen med en kapacitet på 130 ton gör att företaget kan tillverka tjockare plåt- detaljer.

- Vi får helt enkelt en högre kapacitet. Gamla pressen låg på 80 ton. Vi har olika konkreta projekt på gång, men det är så att de vi tillverkar åt vill hålla det hemligt. Men nya kunder har vi, säger han.

En av storkunderna är elektronikindustrin.

- I elektronikprodukter finns det mer plåt än vad folk inser. För många år sedan trodde en del i branschen att plasten skulle slå ut plåten. Så blev det inte, säger Gösta.

Satsningen gör att företaget nyanställer två personer.

- Troligtvis behöver jag göra det för att klara jobben. Egentligen skulle vi behöva satsa än mer på en större lokalutbyggnad, men vi har för liten tomt för att kunna göra det, säger Gösta Sarholm.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons