Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter under dagen om mordet

Annons

Exakt vad detta meddelande kommer att innehålla för nya uppgifter ville ingen från spaningsledningen, av naturliga skäl, inte avslöja redan under tisdagen.

Under gårdagen inleddes obduktionen av kvarlevorna som anträffades i en av de två utbrända personbilarna som påträffades på den lilla skogsvägen mellan Smedjebacken och Björsjö den 6 februari.

Polisen bekräftade i går att kvarlevorna härrör från en yngre kvinna. Den uppgiften publicerade tidningen redan för en vecka sedan

Enligt spaningsledningen har rättsmedicinarna i Uppsala ännu inte kunnat fastställa någon identitet. I varje fall ska så inte ha skett under tisdagen.

Med tanke på att kvarlevorna av offret var kraftigt förbrända och att det enligt förundersökningsledaren P-G Persson inte finns några tänder att tillgå, tyder det mesta på att det kommer att bli en DNA-undersökning. Detta skulle i så fall slutligen komma att bringa klarhet i vem personen var.

Det finns därför ännu ingen officiell bekräftelse från polisen om att offret skulle vara den 27-åriga trebarnsmamman Solveig Kallio från Kopparberg.

En DNA-undersökning kan innebära att det blir ytterligare en försening när det gäller den slutliga identifieringen.

Även om många pusselbitar passar i sammahanget kring just 27-åringen så arbetar spaningsledningen vidare på bred front.

I dag kommer för övrigt tekniker från dalapolisens särskilda sammanfatta våldsrotel att fortsätta den tekniska undersökningen på fyndplatsen.

En fyndplats som fortfarande är avspärrad och bevakad dygnet runt av personal från Securitas.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons