Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter i IFK-rättegången

Annons

IFK Göteborgs nuvarande vice ordförande kom med nya uppgifter när femte dagen av Blåvitt-rättegången inleddes på tisdagen.

Samtidigt trampade förre stormålvakten Thomas Ravelli i kulisserna.

Thomas Ravelli, som var ledamot i klubbstyrelsen under den tid som åklagarna nu fingranskar, har av den åtalade förre klubbdirektören Mats Persson anklagats för att ha läckt uppgifter till medier.

Nu är den förre målvakten kallad att vittna av Perssons advokat Per E Samuelsson.

Thomas Ravelli dök upp tre kvart före sin tid och blev sittande utanför, alltmer irriterad över alltmer närgångna fotografer.

Men förhören med Blåvitts nuvarande vice ordförande Tage Christoffersson, då styrelsemedlem, drog ut på tiden så tisdagens hela vittnesschema ruckades och Thomas Ravelli fick vänta ännu längre.

Tage Christoffersson var en av dem som var med på ett möte som en informell arbetsgrupp hade i Stenungsund i augusti 2003.

Och han gav en annan bild av vad som sades där än vad de två åtalade Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson, som också var med på mötet, givit.

Han bekräftade att man gav Mats Person i uppdrag att förhandla med spelaren Peter Ijeh.

Det är tvärtemot vad mats Persson själv har sagt.

IFK:s vice ordförande gav också en annan bild kring Ijehs så kallade sign on-fee än vad Mats Persson tidigare har berättat om.

Vid det tillfället skrattade Mats Persson tyst uppgivet åt Christofferssons berättelse.

Perssons advokat Per E Samuelson sade också vid ett tillfälle till Tage Christoffersson:

TT

Mer läsning

Annons