Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya turer kring närköpsbutik

Annons

- Det blir ingen försäljning. Han som ville köpa affären är inte seriös. Hans ekonomi är för dålig, säger Mohammed Kharchi, som driver butiken tillsammans med frun Lena.

Det var bostadsrättsföreningen som gjorde en kontroll av den tilltänkte köparen. Därigenom kom det fram att föreningen inte skulle kunna godkänna spekulanten på grund av dennes ekonomiska situation.

- Det som föreningen gjort är jättebra. Vi var lite blåögda. Vi borde ha kollat upp honom mera, medger Mohammed Kharchi.

Planerna på att stänga affären den 30 november är skrinlagda. Kharchis driver butiken med sina tre anställda vidare. Men avsikten är fortfarande att försöka hitta en köpare som kan ta över så snart som möjligt.

- Men det måste vara en väldigt seriös köpare, betonar Mohammed Kharchi.

Butiksägarna låter förstå att de blev uppmuntrade av den stämning som rådde på förra veckans föreningsstämma. Där klargjorde medlemmarna i bostadsrättsföreningen att man vill att butiken blir kvar. Bråket om bullret från butikens kylkompressorer har, möjligen tillfälligtvis, tonats ned.

Mohammed Kharchi tolkar stämningarna bland föreningens medlemmar som att de insett att butiken inte kan bekosta ytterligare åtgärder för att nedbringa bullret.

- Ska man göra någonting blir det mycket dyrt, säger Kharchi som gissar att det kan handla om miljonbelopp.

- Och oavsett vad man gör så är det omöjligt att få bort allt buller. Huset är gammalt och i ett gammalt hus är det lyhört.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons