Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tider för Hemköp

Annons

- Det är ungefär så många som vi hade räknat med, säger Hemköps marknadschef Hans-Erik Börjes, som nu annonserar efter lägenheter i Stockholm.

Hans-Erik Börjes berättar att det är lägenheter som främst är till för dem, som i det här fallet, planerar att veckopendla mellan Dalarna och Stockholm. Noterbart är att Axfood, där Hemköp ingår, även flyttar Billhälls huvudkontor från Göteborg till Stockholm.

Det var ett 40-tal som arbetade på huvudkontoret i Falun när beskedet kom att huvudkontoret skulle flytta till Stockholm.

De cirka 30, som bestämde sig för att inte lämna Falun, fick hjälp av bemanningsföretaget Adecco i arbetet med att skaffa sig en ny yrkeskarriär.

- I dag har de flesta av dessa fått nytt jobb. Vissa inom Hemköp i regionen, men de allra flesta inom andra företag. Bland annat hade de som jobbade inom ekonomifunktionen många jobb att välja mellan, säger Hans-Erik Börjes.

På onsdag går det sista flyttlasset från kontoret i Falun. Då är det just ekonomifunktionen som drar till Stockholm. Därmed är sagan om Falun som basorten för Hemköp slut.

- Eftersom jag kommer från Dalarna så känns det konstigt att det skulle bli så här. Speciellt eftersom Hemköp kommer från Dalarna. Men nu är det nya tider där Hemköp ju ingår i det börsnoterade Axfood. Därför är detta den bästa lösningen, menar Hans Erik Börjes.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons