Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya taxor och avgifter

Annons

Livsmedelsverket har beslutat att höja årsavgifterna för tillsyn med 20 procent. Det påverkar de avgifter som Falu kommun tar ut för att handlägga tillstånden för beredning och försäljning av mat och för förnyad prövning av godkännande av livsmedelslokal.

I går beslutade därför miljönämnden att höja dessa avgifter med 20 procent och att de nya taxorna ska börja gälla från och med den första april. Dessutom beslutades att avgiften ska tas ut så fort en ansökan lämnas in och inte som i dag när utredningen är slutförd.

Upphävde föreläggande

I går beslutade miljönämnden att upphäva ett tio år gammalt föreläggande.

1995 beslutade miljönämnden att förelägga Rötmotaverken att utföra undersökningar och kontroller enligt ett bestämt kontrollprogram. Det programmet är nu gammalt och behöver göras om för att bättre svara upp mot dagens verksamhet. 1999 trädde miljöbalken i kraft och med den fick verksamhetsutövaren större ansvar att själv se till att företaget lever upp till lagens miljökrav.

Att upphäva föreläggandet är därför helt i linje med miljöbalkens intentioner, och de numera två företagen vid Rötmotaverken får nu själva jobba vidare med att ta fram ett nytt egen kontrollprogram.

Två fyrhjulingar stals i dagsljus

Polisen utesluter inte ett samband med en annan stöld tidigare på dagen.

Någon gång mellan klockan 09.35 och 09.41 stals två registreringsskyltar från en lastbil av märket Mercedes som används för uthyrning hos Statoil på Vasagatan.

De stulna skyltarna har registreringsnummer UYC 662.

Stulna skyltar brukar, enligt polisen, användas för att dölja fordon som används vid andra brott.

Mer läsning

Annons