Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya skolan - helt fantastisk

Annons

Rektorn Ingemar Karlsson och biträdande rektorn Monica Wall hade slut på semestern och var tillbaka på skolan i måndags. Kommande måndag börjar lärarna med en studiedag med Lars Åsbring från Brottsförebyggande rådet. På tisdagen ska de börja flytta in undervisningsmaterialet i klassrummen. Onsdagen den 21 augusti kommer eleverna.

En stor del av komvux har flyttats över till Vansbro lärcentrum så VUC får 220 elever på elva program. Nytt för i år är ett hantverksprogram med sju elever. Den praktiska delen av undervisningen ska genomföras vid Snöå skogsarbetarby, där eleverna bland annat ska lära sig timring och smide.

Den nya skolan kostar ungefär 30 miljoner kr, varav inredningen går på 1,3 miljoner kr. Företaget Ahlbins från Gävle inreder nya VUC med 23 lektionssalar och grupprum i anslutning till varje lektionssal. Skolans centrala plats blir biblioteket och den öppna platsen Café Oasen till vilken det också finns en liten uteplats.

Helena Pollack som är lärare på barn- och fritidsprogrammet samt Erik Karlsson som undervisar på teknikprogrammet var mycket positiva till den nya skolan då vi träffade dem i onsdags.

- Det ser väldigt fint ut, sa Helena och Erik konstaterade att det är oerhört positivt.

- Det är fantastiskt att en liten glesbygdskommun bygger en så fin skola, sa Monica Wall.

- I mitten på september blir det invigning med pompa och ståt, förklarar Ingemar Karlsson.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons