Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya rutiner ger billigare kött

Annons

För att pressa köttpriserna ytterligare, i bland annat konkurrensen med Lidl, tar nu matvaruaffären sina leveranser från Västerås där en ny och modern styckninganläggning finns.

Den 1 februari i år lämnade bröderna Conny och Kenneth Melander över Matmagasinets framtid i händerna på nya ägare. Hans-Olov Ahlström och Susan Westerbacka tog över verksamheten. Båda har arbetat på MM tidigare och de har drivit butik på annan ort.

- Tanken var att vi skulle driva butiken i samma anda som tidigare, säger Hans-Olov.

Men förändringar har skett, varav bredare gångar i butiken är en och nya köttleverantör är en annan.

Matmagasinet beställer varorna från ICA auto-order och färdigpackat kött levereras från norra Europas modernaste styckningsanläggning som ligger i Västerås.

Tidigare styckades köttet i butikens charkavdelning.

- Genom det här förfarandet där ICA centralt sköter förhandlingarna så kan vi sänka priserna på kött ytterligare, säger Hans-Olov.

Köttet är liksom tidigare mestadels från Sverige, även om det finns importerat att välja på, varorna är dock märkta med ursprungsland.

Konkurrens från lågpriskedjan Lidl har butiken känt av.

- Vi kände av det i början då butiken öppnade här i Ludvika. Men sedan har det inte märkts så mycket, säger Hans-Olov.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons