Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya rutiner för Vasaloppsboende

Annons

- Vi ser verkligen fram mot det här samarbetet och vi är övertygade om att det kommer att bli mycket bra, säger Vasaloppsgeneralen Tommy Höglund och Ann-Christine Andersson vid Sälens Turistbyrå säger att man skall göra allt för att göra kunderna nöjda.

- Eftersom det oftast rör sig om bara ett par nätters boende för de flesta är vi övertygade om att det är lättare för Sälens Turistbyrå att hitta ett boende säger Tommy Höglund.

- Det visar sig också att många som bor i området har en bra kontakt med Sälens turistbyrå och önskemålen är oftast också mycket olika och just den delen kanske är lättare att kunna ordna via turistbyrån säger Ann-Christine Andersson.

Det är cirka 25 000 skidåkare som startar i Sälen (Öppet Spår och Vasaloppet) och ungefär hälften av dessa vill ha hjälp att skaffa fram ett boende. När de anmäler sig är det ännu fler men en del ordnar det på egen hand och andra misslyckas och skaffar sig då ett boende i exempelvis Mora.

- Men de flesta vill naturligtvis bo så nära startplatsen som möjligt. Och det gäller inte minst elit åkarna som ofta anmäler sig i sista stund bara ett par-tre dagar före start säger Tommy Höglund.

- Vi tror också att många äldre som vill hyra ut några enstaka bäddar inte hört av sig till de större bokningscentralerna utan att det kanske blir lättare att fånga upp dessa via turistbyrån säger Tommy Höglund.

- Det viktiga är att de som kommer till Sälen för att vara med i Vasaloppet-Öppet Spår skall ha en möjlighet att bo i närområdet och här tror vi att turistbyrån i Sälen har helt andra förutsättningar än de som skötte bokningarna tidigare att engagera sig för bygden säger Tommy Höglund.

- Vi ser verkligen fram mot det här nya samarbetet med Sälens Turistbyrå och i första hand har vi tecknat ett treårigt avtal för den här verksamheten säger Vasaloppsgeneralen i Sälen Tommy Höglund.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons