Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya priser och åldersgränser på Dalatrafik

/
  • Högre priser. Dalatrafik höjer biljettpriserna och ändrar åldersgränser inför hösten. Foto: Mattias Nääs

Annons

Från och med 20 augusti höjs alla kortpriser hos Dalatrafik. Länskortet blir 100 kronor dyrare och kommunkortet för vuxna höjs från 380 kronor till 420 kronor. Dessutom ökar grundavgiften för en enkelbiljett med tre kronor. Zontillägget sänks från tidigare 17 kronor till 15 kronor.

Senast Dalatrafik höjde priserna var i augusti 2004.

- Vi måste höja priserna för att finansiera höjda omkostnader, säger marknadschef Tomas Nordholm.

Från den 20 augusti gäller även nya åldersgränser. Regeln om att lägre pris gäller till och med det kalenderår man fyller ändras till den dag man fyller år.

Rabatt för skolungdom gäller från den dag man fyller sju år och till den dag man fyller 20 år. Upp till 20-kortet och 25-årsgränsen gäller till och med den dag man fyller 20 respektive 26 år

Rabatterat pris på enkelbiljetter höjs från idag 16 år till 20 år från och med den 20 augusti. Samma datum tas nattillägget bort, ordinarie taxa gäller dygnet runt.

Grundskolekorten kommer från och med i höst att finnas i två varianter. Det ena kortet berättigar till en resa per skoldag. Det andra kortet gäller för obegränsat resande under hela terminen. Gymnasiekortet finns endast i den senare varianten.

Skolkorten gäller även under lovdagar, dock inte under jullovet och sommarlovet.

Upp till 20-fritidkortet försvinner eftersom skolkorten får utökad giltighet.

Mer läsning

Annons