Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pengar ger nya problem med sedelautomat

Annons

Att tanka i Fredriksberg efter stängningsdags kan vara svårt. Sedelautomaten på den enda bensinstationen tar bara "gamla" hundralappar.

Om man inte har kontokort eller "gamla" sedlar kan man bli tvungen att åka fyra mil till närmsta tankställe.

- När de nya hundralapparna kom för ett par år sedan drabbades en del kunder. Om de kom efter stängningsdags och inte hade gamla sedlar eller ett kontokort som var giltigt här kunde de få problem, berättar Robert Thunström, ägare till bensinstationen.

Den nuvarande ägaren tog över stationen för drygt tre år sedan men tycker inte att problemet med den gamla sedelautomaten är stort.

- Jag tog upp detta med Preem som äger automaterna, jag hyr bara dom av företaget. Till svar fick jag bara att det var alldeles för dyrt att byta ut sedelautomaten. Det skulle kosta cirka en halv miljon, säger Robert Thunström.

De senaste åren har användandet av sedelautomaten minskat kraftigt. Preem har dessutom tagit beslut om att ta bort sedelautomaterna på alla sina stationer runt om i Sverige. Detta skulle redan ha skett enligt ägaren men på grund av förseningar finns den kvar i Fredriksberg.

- Nu kan man tanka och betala med nästan alla kontokort och dessutom med bankkorten, avslutar Robert Thunström.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons