Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Nåshemmet fick kritik av länsstyrelsen - "Allt är åtgärdat nu"

Annons

Länsstyrelsen har kritiserat Nya Nåshemmet för brister i socialtjänstkompetens och brister i dokumentationen av dem som bor på hemmet.

- Vi har redan åtgärdat detta, förklarar Inger Svan som leder verksamheten på Nåshemmet.

Nya Nåshemmet som har plats för 23 personer är ett särskilt boende för äldre personer som behöver service och omvårdnad samt yngre pesoner som behöver särskilt stöd. Många av de som bor på Nåshemmet kommer från Stockholmstrakten.

Länsstyrelsen och Socialstyrelsen besökte Nya Nåshemmet den 14 maj förra året. Inför besöket granskade de tio patientjournaler. Intervjuer gjordes med personal och även med en boende och en anhörig.

Länsstyrelsen ansåg att det fanns vissa brister i verksamheten. Nåshemmet fick tiden fram till den 22 oktober på sig för att rätta till bristerna.

Länsstyrelsen konstaterade att Nåshemmet bland annat saknade socialtjänstkompetens.

Så sent som i den 13 januari i år diskuterade länsstyrelsen Nåshemmet och förklarade då att de påpekanden som tidigare gjorts ska vara åtgärdade senast den 31 mars i år.

- Om länsstyrelsens förelägganden inte följs får länsstyrelsen förbjuda fortsatt verksamhet, stod det i det beslut som Nåshemmet fick.

- Allt är åtgärdat nu. Vi har anlitat en socionom som ger oss handledning en gång i månaden och länsstyrelsen har fått våra riktlinjer för socialtjänstdokumentationen, förklarar Inger Svan.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons