Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya lokaler invigdes

Annons

Verksamheten startades 1994 i före detta Konsum Myran. I slutet av 90-talet öppnades ett snickeri i före detta yrkesskolan.

Vi har nu bättre lokaler och en bra verksamhet kan bli ändå bättre. Lokalerna är ett lyft för oss alla, sade Ann Henriksson vid invigningen.

Varje dag finns här ett 40-tal personer i verksamhet, arbetstagare, omsorgspersonal, personliga assistenter, samt även administration och allt är samlat under samma tak.

I dag finns 26 arbetstagare i verksamheten. En förändring som skett är att det är flera yngre. Här bedrivs snickeri, verksamhet med färg och form, montering och paketering, sinnesstimulering av olika slag och friskvård.

I snickeriet görs en rad olika produkter, bland annat fågelholkar och fågelstugor, pallar, cd-ställ, fotskrapor, skohyllor och vedkorgar.

Gärdet erbjuder daglig verksamhet för vuxna funktionshindrade personer så att var och en utifrån sin egen förmåga ges möjlighet till personlig utveckling och meningsfullt arbete.

Socialnämndens ordförande Karl-Erik Finnäs betonade vikten av att ha ett arbete, att stiga upp på morgonen och ha någonstans att gå där någon förväntar sig att man ska komma.

Det är viktigt för självkänslan, sade han.

Han passade även på att nämna det arbete som hans föregångare på ordförandeposten i socialnämnden, Ulla Högberg (s), lagt ned för att förverkliga planerna av nya lokaler för Gärdet, samt även kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c), för att de nya lokalerna blev verklighet.

Det handlar om en ombyggnad för närmare tre miljoner kronor som kommunens fastighetsavdelning gjort.

Det kan låta konstigt, men hyran för lokalerna är inte högre än vi hade tidigare, berättar Karl-Erik Finnäs.

Det var stor uppslutning av intresserade både vid invigningen och under de fem timmar som det hölls öppet hus.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons