Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Kupolen dröjer

Annons

Anledningen till förseningen är att Kupolen nyligen fått nya ägare. Det norska bolaget Steen&Ström tog över köpcentrumet den 1 juli. Då arbetades redan för fullt med planerna på att bygga om arenadelen till ytor för handel. Ett tredje butiksplan.

- De nya ägarna vill komma in i det. Det kan vara tufft att ta över en så här stor fastighet mitt i ett sådant projekt, säger Mats Eriksson, Niam.

I övrigt ser det enligt Eriksson ljust ut. Allt följer de uppgjorda planerna. Totalt är det drygt 8 000 kvadratmeter att hyra ut.

- Ett antal tusen kvadratmeter är uthyrt. Vi pratar uteslutande med företag som idag inte finns i Borlänge, de flesta inte heller i Dalarna. Så det blir väldigt mycket nytt.

Flera av företagen man för diskussioner med är utländska och vissa på väg att etablera sig i Sverige:

- Borlänge kan bli första etableringen i Sverige, och det är ju kul att man inte väljer Stockholm i första hand.

100 nya jobb väntas tillkomma när Kupolen öppnar det tredje butiksplanet. Satsningen beräknas kosta 60 miljoner kronor. Idag omsätter Kupolen i storleksordningen 750 miljoner kronor om året. Det nya butiksplanet kommer enligt beräkningarna att öka omsättningen med 250 miljoner, till totalt en miljard. Det blir 6-8 butiker med inriktning på volymfackhandel. Exempel på det kan vara bildelar, byggvaror och verktyg.

Mats Eriksson tror inte att det kommer att bli någon brist på parkeringsplatser trots den nya investeringen. En parkeringsutredning har genomförts.

- Även efter ombyggnaden har vi bättre nyckeltal än vad de flesta nya anläggningar i Sverige har, säger Eriksson och menar att tidigare problem kunnat hänföras till evenemang i arenadelen som genomförts samtidigt som trycket på handeln varit stort.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons