Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kravbrev från Naturex

Annons

Skojarföretaget Naturex upphör inte att förvåna.

Nu senast har man skickat kravbrev till en kvinna trots att man lovat att hon inte ska krävas på pengar.

Tidningen har i flera artiklar berättat om hur postorderföretaget Naturex ringer upp privatpersoner och med erbjudanden om att köpa bantningspreparat. Något som bland annat drabbat en 76-årig kvinna från Borlänge.

Trots att hon tydligt och bestämt avböjt erbjudandet skickade Naturex ut gratisprover till henne. Prover hon krävdes på fraktkostnader för.

När tidningen tidigare i somras kontaktade Naturex i ärendet lovade man att ställa allt till rätta och att Borlängekvinnan inte skulle behöva betala något.

Löften som nu visat sig inte vara värda något alls.

I dagarna fick kvinnan nämligen ånyo brev från naturex. Denna gång i form av kravbrev där hon krävdes på ersättning för fraktkostnader på varor hon aldrig beställt.

- Det är ju snarare jag som ska ha pengar av dom för att jag lagt ut porto för att skicka tillbaka varorna till Naturex, säger kvinnan som tagit mycket illa vid sig av Naturex agerande.

- Jag grät när jag fick det senaste kravbrevet, berättar hon.

Hos konsumentvägledningen i Borlänge har man den senaste tiden fått in ett flertal anmälningar mot Naturex agerande. Företaget hotas nu att få betala böter på 200 000 kronor om man inte upphör med sina olagliga marknadsföringserbjudanden.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons