Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya jobb på Stakheden

Annons

Nyheten släpptes från företagsledningen på måndagseftermiddagen. Bolagsstyrelsen har beslutat om stora investeringar under den närmaste åren framöver. Det handlar om investeringar i storleksordningen upp mot 15 miljoner kronor.

Att de nya jobben uteslutande blir tidsbegränsade kan tolkas som en viss försiktighetsåtgärd inför framtiden. Enligt ledningen är det nämligen ännu inte läge för några fasta så kallade tillsvidareanställningar. I händelse av nedgång och svåra tider kan det bli problem om många tjänster är fasta.

- Ja, det är en viss gardering och en del jobb handlar också om att täcka tillfälliga personalbehov i samband med att vi renoverar och bygger ut, klargör platschefen Anders Karlsson som känner stor tillförsikt inför framtiden.

Redan under hösten inleddes moderniseringen av maskinlinjen där torv med automatik fylls på i plastkrukor.

- Maskinlinjen är nu klar och har tagits i bruk.

- Och vi har hållit både tidsplanen och de ekonomiska ramarna så det blev en mycket lyckad investering.

I planeringen för plantskolans vidareutveckling ingår också bygget av två nya gigantiska växthus. Bara dessa är kostnadsberäknade till cirka fyra miljoner kronor.

- Sannolikt blir det så att vi kommer i gång med bygget redan under innevarande år och troligtvis sker byggstarten någon gång under hösten, fortsätter platschefen.

För övrigt kan nämnas att vårsäsongen är i full gång. Årets första sådd är långt framskriden och fyra av de befintliga växthusen är redan fyllda med groende barrträdplantor.

- Nästa sådd äger rum i slutet av maj och totalt under säsongen kommer vi att dra upp hela 15 miljoner plantor. Det kan jämföras med att vi bara sådde sex miljoner under förra året.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons