Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya heta mördartips

Annons

I förrgår visade TV3 programmet Efterlyst. I det fanns ett inslag rörande mordet på 22-åriga Fredrik Forsgren från Borlänge.

Han hittades mördad vid sjön Flogen i Fagersta den 4 maj förra året och polisen har fortfarande inte lyckats binda någon vid brottet.

Inför torsdagens sändning av Efterlyst hade ett tv-team gjort en intervju med offrets mamma. Man hade också besökt platsen där Fredrik Forsgren hittades död och gjort en rekonstruktion av mordet.

Det råder yppandeförbud på i stort sett alla detaljer i utredningen, men vissa händelser har polisen tidigare berättat om. Bland annat har man sagt att Fredrik Forsgren tillsammans med vän åkte till Avesta den 22 april förra året. Där stal de en BMW som de tillsammans forslade till Fagersta. I ett öde garage i ett skogsparti intill industriområdet Semla i Fagersta väntade ytterligare några personer.

Dit körde Fredrik Forsgren bilen som skulle demonteras.

Enligt polisen ska en förbipasserande lastbil ha stört männen i deras arbete i garaget. De skingrades omedelbart för att senare mötas vid en bensinmack i utkanten av Fagersta.

Från macken ska Fredrik Forsgren och hans kompis till fots ha försökt ta sig tillbaka till det öde garaget. Då ingen av dem kunde minnas vägen, skiljdes de dock åt för att leta på var sitt håll.

Tidigt den morgonen sågs Fredrik Forsgren på industriområdet Semla. Enligt vittnen irrade han omkring, förmodligen påverkad av droger, och frågade efter vägen till det övergivna garaget. Han ska också ha nämnt att han sökte efter en BMW.

Hittade han dit? Vem träffade han på vägen? Och hur gick det till när han miste livet?

Med hänvisning till yppandeförbudet har polisen inte sagt någonting om det. Inte ens hans familj vet vad som hände i Fagersta den där morgonen. Inslaget i Efterlyst kom därför som chock för Fredrik Forsgrens närmast anhöriga.

Utan polisens vetskap avslöjade tv-teamet dödsorsaken. I den rekonstruktion som rullades upp i rutan, visades att handel med tabletter förekommit. Någonting i den affärsuppgörelsen gick dock snett och Fredrik Forsgren var den som fick betala priset för det.

Efterlysts tittare fick se hur han knuffades till marken och hur han liggande fick motta sparkar och slag. Efter det släpades han till vattenbrynet där hans huvud trycktes ner under vattenytan. Hans döda kropp släpades sedan upp på land, där två fiskare gjorde upptäckten en vecka senare.

- Vi beklagar att sådana uppgifter har kommit ut. Det stämmer inte, säger Björn Svensson, tillförordnad informationsansvarig vid polisen i Västmanland.

Efterlysts version av mordet är alltså felaktig.

Hur Fredrik Forsgren mördades vet fortfarande bara polisen och den som är skyldig till dådet.

Tv-inslaget gav dock en del tips som polisen betraktar som högintressanta. Om det leder till ett genombrott i utredningen återstår att se.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons