Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya handlare tar plats vid Kupolen

Annons

Området runt Kupolen blir allt hetare. Före detta Fröbergs har byggts om till lågprisbutik. I veckan öppnar Willys. 5 600 kvadratmeter, varav nära 3 400 kvadratmeter säljyta. Betydligt mer än den tidigare butiken, som nu avvecklats. Efter att ha varit matbutik i 42 år.

All personal har följt med till den nya butiken, som ligger nära Kupolen. Dessutom har en del personal nyanställts. Totalt finns ett 30-tal anställda.

-Förhoppningsvis kan vi fylla på med fler, säger butikschef Bo Rindeskär, som har bråda dagar.

-Det är en rejäl investering. Lite spänt är det, hur kunderna ska ta emot oss.

Tillsammans med Rusta, som öppnar sin nya butik i nästa vecka, finns 325 parkeringsplatser. Butikens läge, ett stenkast från Kupolen, är han mycket nöjd med.

- Det kan inte bli bättre. Dalarnas bästa marknadsplats, myser Bo Rindeskär.

Investeringen är i storleksordningen 60 miljoner kronor. Fastighetsägaren står för 40 miljoner och matkedjan för 20.

Rusta öppnar i nästa vecka, en butik på 2 000 kvadratmeter, också det intill Kupolen. De åtta jobb som utannonserades lockade 600 sökande.

Företaget har under en längre tid sneglat på Borlänge och en etablering. Tidigare finns man bland annat i Falun. Bakgrunden till etableringen är befolkningsunderlaget och den stora tillströmningen av besökare.

Idag öppnar också Viking Line sin åttonde resebutik i landet. Det sker i Kupolens köpcentrum. Anledningen till detta ska vara ett ökat resande från Dalarna, och man har under längre tid sökt lämplig lokal.

Butiken ska drivas av Björck resor AB. Resandet från Dalarna har enligt företaget ökat med 50 procent sedan 2003 och potentialen att öka ännu mer bedöms som stor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons