Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya grepp för att värva nya läkare

Annons

I Säter är 2,8 av sju fasta tjänster tillsatta. De vakanta platserna fylls upp av stafettläkare.

- Patienterna får ju i alla fall träffa en doktor, men det blir större belastning på de fast anställda, säger Per-Olov Matsson.

Stafettläkarna som stannar allt-ifrån några dagar till flera månader, tar visserligen emot många patienter. Men det är inte alltid som administrationen och återbesöken hinns med.

- De fasta läkarna får också ta hand om patienter med tyngre vårdbehov, det blir jobbigt.

Nu hoppas Per-Olov Matsson, att vårdcentralen i Säter kan få drivas som intraprenad och fungera mer som ett företag. Han tror att arbetsplatsen blir mer attraktiv då.

- Då får vi sköta oss mer självständigt. Samtidigt har vi tryggheten från landstinget som fortfarande finansierar verksamheten.

På Hedemora vårdcentral finns 3,5 fasta läkare. För att täcka vakanserna har vårdcentralen en eller två stafettläkare per vecka som jobbar upp till två veckor åt gången.

Men sedan drygt ett år tillbaka finns en överenskommelse med ett bolag att endast behöriga distriktsläkare ska komma till vårdcentralen och max åtta till tio olika läkare som återkommer.

- Därmed kan man som patient få återbesökstid hos samma läkare, säger vårdcentralschefen Marita Albinsson.

Kötiderna varierar hos olika läkare, men vid akuta behov går det att få en tid samma dag.

Marita Albinsson ser inga fördelar med stafettläkarsystemet.

- Det är inte bra varken för patienten, befolkningen, ekonomin eller medarbetarna.

Trycket på vårdcentralen kommer dock att öka i framtiden. Sjukhusen lägger ner vårdplatser och särskilda boenden försvinner.

- Det kommer att bli fler patienter, främst äldre med komplexa vårdbehov som ska vårdas hemma, samtidigt som vi på grund av sparbetinget blir färre. Vi kommer att tvingas prioritera vårt arbete hårdare.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons