Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Gränge i handeln

Annons

I vanlig ordning är det en hel del läsgodis för både samtid och framtid, framarbetat av entusiastiska, kunniga och minnesgoda medarbetare.

Lars Åhlström (Ludvika), Holger Karlsson (Norrbo) och Bertil Andersson (Gravendal) har även den här gången fått till en mycket tilltalande blandning av text och bild.

Långläsningen den här gången utgörs av en artikel om fäbodar under Sunnansjö, av Kjell Vadfors, och Holger Karlsson har fortsatt att skildra skollivet i Västansjö, initierat och intressant.

Hembygdskännarna Torsten Dybeck och Aina Resare har fått välförtjänta minnesrunor för sina insatser inom hembygdsrörelsen och som författare till läsvärda artiklar om hembygden i svunnen tid.

John Dahlström, sunnansjöbördig pensionerad polisman i Fredriksberg har även den här gången bidragit med detaljerade minnesbilder från livet i Sunnansjö på 1950-talet. Den här gången handlar det om skogsarbete.

Det är bara några exempel på läsvärt material i ännu en läsvärd utgåva av Gränge, en av flera skrifter om hembygdens som lämnar tryckeriet lagom till jul och löser julklappsproblem i många stugor.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons