Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya frisyrer ger inspiration

Annons

Det är full aktivitet på Hårstället i Hedemora. Modeller, frisörer och rådgivare pratar frisyrer framför de stora speglarna.

- Här har du fått upp bra volym, säger frisörutbildaren Mattias Lavesson till frisören Jenny Hedlund från Djurås.

Mattias Lavesson arbetar på salongen Sachajuan i Stockholm tillsammans med Eva Kronqvist och förutom att klippa kunder vidareutbildar teamet också frisörer.

I helgen befann de sig i Hedemora för att tipsa och inspirera frisörer från hela Dalarna.

- Det är andra året i rad som vi drar igång en hårmässa i Hedemora. Vi tycker att det är roligt att få nya kunskaper av Eva och Mattias som är skolade av Björn Axén. Sedan är det spännande att få kontakt med frisörer i andra delar av länet, säger Annelie Matsson.

Under helgen var ett sjuttiotal frisörer på plats i Hedemora för att jobba med uppsättningar för bröllop, baler och fester.

- När det gäller håruppsättningar är det svinryggar och flätor som gäller just nu. Sedan smittar 80-talsmodet även av sig på frisyrerna. Det är inne med detaljer som sidenblommor, löshår och pärlor, berättar Annelie Matsson.

För männen är det lite längre platt hår, med bena som gäller. Inspirationen kommer från 50-talets England.

Att hårmässan anordnas i Hedemora tycker Annelie Matsson är en fördel.

- Det är viktigt att inte allt bara händer i Stockholm och jag tror att många tycker att det är skönt att vi håller till i en mindre stad, säger hon.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons