Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya förslag för Tallen

Annons

Bakgrunden till träffen är att nya Tallenleden blir klar hösten 2003 och den nya trafikplatsen vid riksvägen 2004.

Det innebär flera förändrade förutsättningar och nya möjligheter för företagen vid Tallen och Främby. Därför träffades företagsledarna i går och pratade om framtiden.

- Och detta blev verkligen en lyckad träff med en bra dialog,

säger Faluns näringslivschef Hans Ahlin.

Träffen avslutades med att deltagarna arbetade fram en "idélista" med åtgärder som tillsammans med utbyggnaden av infrastrukturen kan skapa ett extra lyft för den delen av Falun.

På den listan fanns bland annat:

Snygga upp och skapa en fin stads- och parkmiljö i områdena.

Förbättra bussförbindelserna samt en utbyggnad av gång- och cykelvägar.

Se över möjligheter att ha bra och fungerande stickspår från järnvägen till företag som Ericsson Network Technologies, Allards och Scania.

Åtgärda luktproblem från reningsverket.

Bättre hastighetsbegränsningar.

Dessutom blev Främby udde ett diskussionsämne. Det handlade om vilka konsekvenser det blir för området om det bland annat blir ett område för deponier, nybyggnation av bostadshus och campingplats.

Vad händer med ridhuset i framtiden?

Kommunalrådet Jonny Gahnshag hänvisade till en utredning om ridhuset som snart blir klar och att kommunen ska fortsätta se över Främby uddes framtid.

Det kommer att bli en ny träff och till dess ska kommunen se över idéerna och se hur och vilka som kan förverkligas.

- Det är viktigt att vi nu följer upp detta. Det är viktigt att komma i håg att företagare ofta är otåliga och vill ha snabba resultat, sade Jonny Gahnshag, som samtidigt kunde ge ett positivt besked angående Tallen.

Apoteksbolaget har kommit i gång ordentligt med förberedelsearbetet för sin verksamhet på Tallen. En verksamhet som beräknas sysselsätta 115 personer. Allt ska vara klart i november. Men redan nu har rekryteringsarbetet börjat.

Mer läsning

Annons