Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya fjällprästen på plats

Annons

Det var fjällprästen Göran Sagen som hälsade Bosse och Karin Wallin välkomna. Detta skedde i samband med den minnesgudstjänst och ljuständning som skedde på kvällen i Tandådalens kyrka. Det blev en mycket fin högtid och det nya prästparet togs väl emot.

Bosse Wallin och hans fru Karin har under många år arbetat inom kyrkan på Sollerön där Bosse Wallin varit kyrkoherde. Men det här med att arbeta också i fjällen är inget nytt för hans del.

- Jag har faktiskt arbetat vid olika tillfällen med bland annat ungdomar i just Sälenfjällen. Bland annat i Lindvallen för många år sedan. Att bli fjällpräst ser jag verkligen fram emot, sade Bosse Wallin i samband med att han välkomnades.

Bosse Wallin har under många år varit bosatt på Sollerön och han kommer att ha kvar sin villa där, men kommer under veckorna då han arbetar att bo i Sälens by.

- Det här kommer säkert att bli spännande. Jag och min fru räknar med att vi kommer att verka här uppe i Sälenfjällen under många år framåt och det kommer onekligen att bli något nytt för oss, säger Bosse Wallin som redan känner att han kommer att stortrivas med sin nya uppgift.

Göran Sagen verkar redan som fjällpräst. Tillsammans med Bosse Wallin ska han sköta den här verksamheten i de båda fjällkyrkorna Sälens fjällkyrka och Tandådalens fjällkyrka.

Bosse Wallin har under åren 1997-2002 arbetat som präst i Spanien. Innan dess var han också präst på ett fartyg under en tid. Efter Spanien kom Bosse Wallin tillbaka till Sollerön som kyrkoherde. Men tycker att det här uppdraget som fjällpräst är så intressant att han valde detta och hoppas att stanna i Sälenfjällen under många år.

Bosse och Karin Wallin kommer att vara viktiga kuggar i det arbetslag som leds av kollegan fjällprästen Göran Sagen. Och i och med att prästparet Wallin från Sollerön nu finns på plats är också medarbetarstaben fulltalig. Och Bosse Wallin och hans fru Karin fick verkligen ett ljust mottagande då de hälsades välkomna till Sälenfjällen på lördagskvällen i Tandådalens Fjällkyrka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons