Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya dykningar efter Marie

Annons

Under tisdagen fanns mediet på plats i Äppelbo för att försöka bringa klarhet i vad som hänt den försvunna Marie Samuelsson.

- Jag kan tyvärr inte berätta något utan medgivande från Maries föräldrar, men jag fick mycket starka upplevelser på plats i Äppelbo, säger Jill Petersson.

Det var en av Maries bästa vänner som först tog kontakt med Jill Petersson från Göteborg. Jill har tidigare figurerat i programserien "Förnimmelse av mord" i Kanal5 där medier tagits till hjälp i olösta mordgåtor. Jill kunde redan vid den första kontakten på telefon lämna uppgifter om Marie som var så intressanta att hon ombads av föräldrarna att komma till Äppelbo.

Under tisdagen fanns hon på plats och tillsammans med några starkt engagerade Äppelbobor och Maries närmaste besökte hon ett antal platser.

- Jag fick mycket starka känslor men kan tyvärr inte berätta något förrän jag pratat med Maries föräldrar, säger Jill Petersson när vi når henne i hemmet i Göteborg.

Redan dagen efter hennes besök i Äppelbo cirkulerade en mängd rykten om vad som framkommit vid besöket.

Uppgifter sade att gärningsmän beskrivits i detalj och att även platser pekats ut där det finns anledning att leta.

- Det är tråkigt att det sprids så mycket rykten. Det enda som är viktigt just nu är att Marie återfinns och det blir därefter polisens sak att klara ut vad som ligger bakom försvinnandet, säger Jill Petersson.

Bland vad som utpekats finns en tjärn norr om Äppelbo och under onsdagen arbetade två dykare och två båtar, utrustade med draggningsanordningar, med att undersöka tjärnen.

- Redan på en dryg meters djup så var sikten inte längre än ett par decimeter trots att vi har lampor med mycket starkt sken, säger en av dykarna.

- Vi tror att det är effektivare att dragga och att möjligen dyka igen om de hittar något intressant vid draggningen, säger dykarna.

I övrigt vill ingen av de personer som åkt runt tillsammans med Jill Petersson eller av de som fanns på plats vid draggningen ge några som helst kommentarer till vad som framkommit under Jill Peterssons besök.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons