Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya brottsmisstankar mot Sundsvallsbon - vållande till annans död

Annons

Den 29-åring som sitter häktad misstänkt för dödsmisshandeln av 21-årige Mattias Ström har nu delgivits misstanke om vållande till annans död. I nästa vecka kommer åklagaren begära att mannen häktas även för detta brott.

Den 29-årige Sundsvallsbon sitter sedan tidigare häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och bilstöld. Efter att mannen häktats avled 21-årige Mattias Ström.

- Nu är 29-åringen delgiven misstanke gällande vållande till annans död, grovt brott, och han har förhörts om detta, säger åklagaren Patrik Säflund.

Den nya brottsmisstanken läggs till misstanken om grov misshandel och 29-åringen är nu misstänkt för två brott i samband med misshandeln. Vid häktningsförhandlingen förnekade 29-åringen att han skulle ha misshandlat Mattias Ström på Trotzgatan i Falun. Han har erkänt att han stulit en bil i Falun, som han färdades i när han greps av polisen i Hofors. På tisdag i nästa vecka kommer nya häktningsförhandlingar att hållas.

- Jag kommer att begära förlängd tid för att väcka åtal och begära mannen häktad för det nya brottet, säger Patrik Säflund.

Förundersökningen pågår fortfarande och utredarna väntar på svar från den tekniska undersökning som gjorts. Det hittades spår som kan vara blod på 29-åringens skor, och spåren misstänks komma från misshandeln. Det finns också vittnen som ännu inte hörts om händelsen.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons