Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare till Wienarn

Annons

Hans Mases har varit anställd på Wienerkonditoriet sedan 1987 men han har faktiskt redan en hel del erfarenhet av rollen som ägare.

-Jag var med och tog över Wienerkonditoriet tillsammans med Margot Samuelsson och ytterligare en person 1987. Då låg det på andra sidan gatan. Efter några år gick jag över till att vara anställd, säger Hans Mases.

Under hösten har ägarbytet diskuterats fram och tillbaka och i början av december blev det klart att Hans och hans fru Annelie tar över efter Margot Samuelsson, som efter 18 år tycker det är dags att varva ner en aning.

-Jag har även drivit Smörgåsboden sedan september 2004, ett mindre ställe med bra utvecklingsmöjligheter. Det känns som att den utmaningen räcker för mig framöver.

Wienarn, som stället kallas, startades redan 1924 och har hela tiden haft kvar prägeln av ett riktigt konditori. Hans och Annelie är noga med att inte ta bort den gamla känslan men vill samtidigt förnya och fräscha upp stället efter eget huvud. Konditoriet kommer att stänga tillfälligt för renovering.

-Vi ska måla om och i stort sett göra en helrenovering av stället. Hur det kommer att se ut får bli en överraskning för kunderna när vi är klara, säger Annelie Mases.

På frågan varför de vill ta över och driva Wienerkafét svarar de båda enigt:

-Det är ett roligt jobb och det är kul att träffa kunderna.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons