Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya 245:an asfalteras

Annons

Asfaltläggarna etablerade sig under veckan och på fredagseftermiddagen höll de som bäst på att montera upp asfaltverket för provkörning och intrimning.

- I ett första skede grovbelägger vi den nya delen fram till Fredriksberg och det kommer att ta en och en halv vecka. Efter detta fortsätter arbetet med så kallad toppbeläggning i två lager både på den sträcka som blev klar under förra året och fortsättningen fram till Fredriksberg, berättar Urban Eriksson, platschef på Dalaväg AB.

Sammantaget innebär detta att trafikanterna måste ta hänsyn till beläggningsarbeten under en tid av cirka tre veckor framöver.

Under förra veckan öppnades också den helt nybrutna delsträckan vid Aspåsen där 245:an rätats i form av en nedskärning i berget.

På området mellan den nya och gamla vägen, 364 meter över havet, planeras dessutom för en attraktiv rastplats med fin utsikt över de djupa skogarna.

- Efter beläggningen är det en hel del annat smått och gott som återstår att göra. Vi räknar med att vara helt färdiga först någon gång i mitten av oktober, konstaterar platschefen.

När den återstående delen av vägen Sunnansjö-Fredriksberg, delen Norhyttan-Vittjärnsberget, kan rustas upp är emellertid mycket ovisst.

- Vad jag vet finns det för närvarande inga pengar budgeterade för en fortsättning.

- Den ombyggnaden är nog ställd på framtiden, slutar platschefen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons