Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny verkstad ger flera nya jobb

Annons

I dag sköter Kvarnsvedens pappersbruk, KP, valsarna i egen regi. Men i och med att den nya pappersmaskinen byggs ställs nya krav och företaget väljer att lägga ut verksamheten på annan entreprenör.

På Metso.

- Vi har en principöverenskommelse om att ske ska sköta den servicen, säger underhållschef Henning Ekström.

Detta ska ske i en byggnad som uppförs på industriområdet i Kvarnsveden, och som tidigare blivit lite omdiskuterad på grund av den höga höjden.

Men efter att en annan plats på området valts tror man att detaljplanen inte ska möta något större hinder. Arbetet med planen pågår.

Diskussioner förs också om att det kommunala fastighetsbolaget Hushagen ska uppföra byggnaden. Investeringen beräknas till 60-80 miljoner.

Metso är etablerat på flera platser i Sverige. Valsverkstaden i Kvarnsveden ska administreras från Karlstad där ett liknande upplägg finns.

- Vi räknar med att initialt behöva 10-15 anställda och på sikt kanske tio till, säger Per Eiritz, vd för Metso Paper Karlstad.

- Vi är väldigt glada för det här.

Genom att ett annat företag sköter valsservicen tror KP att det finns bättre förutsättningar att få en större snurr på verksamheten - och andra kunder.

- Arbetstillfällen kan skapas som vi inte kunde ha gjort, menar Henning Ekström.

Den personal på KP som i dag jobbar med valsarna har informerats om att de får andra arbetsuppgifter. Det kan också bli så att Metso vill anställa några av dem, det är i så fall något som varje individ själv får ta ställning till.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons