Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vd för Näringslivet

Annons

Nu tar en ny generation över ledningen för Näringslivet Falun-Borlänge.

I går presenterades Anders Björkman, 39, som organisationens nye vd. Första december efterträder han Hans Dahlqvist, som då går i pension.

Det var många sökande och det tog längre tid än planerat att komma fram till en lösning. Men på onsdagskvällen bestämde organisationens styrelse att den nye vd:n ska heta Anders Björkman.

Han är civilekonom och kommer nu att lämna jobbet som företagschef på FöreningsSparbanken i Borlänge. Han har tidigare arbetat som ekonomichef på Dagab i Borlänge och på Borlänge kommuns näringslivsenhet. Han har också varit ekonom och personalchef på ALMAB i Storvik.

De som är idrottsintresserade känner igen Anders Björkman som en duktig skidorienterare. Han tog två VM-guld 1990. I dag blir det orientering på motionsnivå och en hel del golfspelande.

Men i framtiden kommer han att lägga ner sin energi i Näringslivet Falun-Borlänge.

Och när det gäller sina framtidsvisioner säger han:

- Spontant vill jag betona vikten av att behålla makten och pengarna i regionen. I dag går mycket kraft och tid åt att ragga nya företag till området. Det är bra. Men det är lika viktigt att verka får att de redan etablerade företagen stannar kvar. Risken finns annars att mycket av beslutat och kapitalet lämnar oss.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons